نشست هم اندیشی اساتید حوزه و دانشگاه با موضوع ظرفیت انقلاب اسلامی و عملکرد مسئولین در حوزه های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی با حضور قائم مقام رییس دانشگاه و جمعی از مسئولان و اساتید دانشگاه در حوزه علمیه همدان برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری وب‌دا در همدان، مدیر حوزه علمیه همدان با خیر مقدم به نماینده‌های ولی فقیه در دانشگاه‌ها و اساتید دانشگاه‌های استان اظهار کرد: با شهادت شهیدمفتح روزی برای تجلیل از این شخصیت حوزوی و دانشگاهی و شهدای راه اسلام و انقلاب در نظر گرفته شد.

آیت‌الله موسوی اصفهانی با تسلیت ارتحال حضرت فاطمه معصومه(ع) گفت: بزرگترین حوزه شیعه از برکت حضور حضرت فاطمه معصومه(ع) در قم قرار دارد و به برکت معنویت این حضرت مراجع بزرگی در حوزه علمی قم تربیت شدند.

وی وحدت حوزه و دانشگاه را از مسائل ضروری اسلام و ایران دانست و گفت: اسلام جوابگوی نیازهای مادی و معنوی ماست و حیات دنیایی و اخروی ما نیز وابسته به معارف اسلام است.

مدیر حوزه علمیه همدان با بیان اینکه در سایه جامعیت اسلام و وحدت حوزه و دانشگاه می‌توان ماهیت اسلام ناب محمدی را به دنیا ارائه کرد افزود: حوزه  علمیه و دانشگاه یکدیگر را تکمیل می‌کنند.

آیت‌الله موسوی اصفهانی با اشاره به اینکه امروزه کتاب‌های علوم انسانی و تدریس معارف اسلامی در دانشگاه‌ها نهادینه شده است گفت: نمایندگان ولی فقیه در دانشگاه‌ها پل ارتباطی حوزه و دانشگاه هستند و تبادل استاد از دانشگاه به حوزه علمیه و از حوزه به دانشگاه انجام می‌شود.

وی افراد وارد شده از دانشگاه به حوزه علمیه را موجب افتخار دانست و گفت: این افراد الگویی برای این وحدت هستند و می‌توان با تبادل اساتید و دانشجویان و تجدید نظر در کتاب‌های درسی وحدت حوزه و دانشگاه را تقویت کرد.

مدیر حوزه علمیه همدان کارهای تبلیغی طلاب فاضل را در خوابگاه‌های دانشجویی مهم دانست و ابراز امیدواری کرد با تبادل نظر مناسب اتاق فکر مشترک بین حوزه و دانشگاه تشکیل شود تا وحدت حوزه و دانشگاه در استان بیشتر شود.

پژوهشگاهی با بهره‌گیری از ظرفیت حوزه و دانشگاه ایجاد شود

رئیس دانشگاه بوعلی سینا از انعقاد تفاهمنامه‌ای بین حوزه علمیه همدان و دانشگاه بوعلی سینا خبر داد و گفت: باید در آینده پژوهشگاهی با بهره‌گیری از ظرفیت حوزه و دانشگاه در راستای اهداف اسلام ایجاد شود.

یعقوب محمدی‌فر ارزیابی خودآگاهانه از عملکرد انجام شده در خصوص وحدت حوزه و دانشگاه را مهم دانست و در خصوص ضرورت و اهداف وحدت جامعه اسلام و مسلمین و حوزه و دانشگاه توضیح داد.

وی به لزوم بررسی مبانی معرفت‌شناسی وحدت حوزه و دانشگاه تاکید کرد و گفت: موضوع وحدت علم و دین همواره مطرح بوده است به طور مثال بسیاری از دیدگاه‌های عظیم در فیزیک از مذهب شکل گرفته است و دانشمندان علوم طبیعی نیز به این نتیجه رسیدند که مسائل بشری با نگاه به دین قابل بررسی است.

رئیس دانشگاه بوعلی سینا با اشاره به اهمیت تبیین موضوع علم ودین برای نسل جوان گفت: باید بتوانیم در حوزه دانشگاه و حوزه به این بپردازیم که علم برای انسانی است که به جهان آخرت اعتقاد دارد.

وی افزود: علما در همه جنبش‌های مردمی از جمله انقلاب اسلامی نقش مهمی داشتند و این ظرفیتی است که کمتر جامعه ای از آن برخوردار است.

مسوول نهاد رهبری در دانشگاه بوعلی سینا نیز اظهار کرد: وحدت بین حوزه و دانشگاه به عنوان وحدت در هدف رضایت پروردگار شکل گرفته است و تمام تلاش برای ایفای نقش موثر در اعطلای انقلاب است.

حجت‌الاسلام علی‌محمد عباسی گفت: حوزه و دانشگاه به عنوان دو شعبه علم و دین نقش خود را در استقلال اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و تبیین معارف الهی به عنوان تنها راه سعادت ایفا کنند.

وی گفت: به برکت انقلاب علمای حوزه در دانشگاه حضور می‌یابند و به عنوان مدرس در ارائه دروس معارف نقش ایفا کنند.

مسوول نهاد رهبری در دانشگاه بوعلی سینا گفت: فضای دانشگاه فضای گفتمانی است و برای تحقق مطالبه مقام معظم رهبری دبیرخانه دائمی وحدت حوزه و دانشگاه شکل گرفته است.

وی افزود: این دبیرخانه در طول سال با تشکیل اتاق‌های اندیشه‌ورز در تحقق وحدت حوزه و دانشگاه گام‌های موثری برمی‌دارند.

در پایان این مراسم از دو نفر از اساتید حوزه و دانشگاه قدردانی شد.